Μελέτη & Διαταραχές Ύπνου

Το συχνότερο σύμπτωμα κατά τη διάρκεια της νύχτας είναι το ροχαλητό. Είναι βαρύ, θορυβώδες και βαθμιαία ο ήχος του αυξάνεται μέχρι να διακοπεί απότομα όταν συμβεί απόφραξη-άπνοια

Άπνοιες αναφέρονται από το 75% των συντρόφων, συνήθως ως ξαφνική διακοπή του ροχαλητού που ακολουθείται από ένα δυνατό ροχαλητό που μπορεί να συνοδεύεται από κινήσεις του σώματος ή των ποδιών
Η διάγνωση τoυ ΣΑΥ (Σύνδρομο Αποφρακτικών Απνοιών στον Ύπνο) απαιτεί την παρουσία συμπτωμάτων, αλλά και διαταραχών της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου στην καταγραφή του ύπνου-μελέτη ύπνου (πολυυπνογραφία).

Η πολυυπνογραφία καταγράφει, σταδιοποιεί τον ύπνο και εκτιμά την καρδιακή και αναπνευστική λειτουργία Χρησιμοποιούνται παλμικό οξύμετρο, θερμίστορες που τοποθετούνται στη μύτη, αισθητήρες, μικρόφωνο για την καταγραφή του ροχαλητού και ζώνες που τοποθετούνται στο θώρακα και την κοιλιά.

Με την μελέτη ύπνου γίνεται διάγνωση και διαφορική διάγνωση των διαταραχών της αναπνοής στον ύπνο και διερεύνηση άλλων νευρολογικών ή ψυχιατρικών καταστάσεων. Χρησιμοποιείται επίσης για τον προσδιορισμό της ιδανικής πίεσηςτης συσκευής CPAP καθώς και για τον επενέλεγχο των ασθενών.

Pin It on Pinterest

Share This